tiistai 11. joulukuuta 2012

Sienipiiras


Sienipiirakka
Pohja:
250g pehmeää voita
1 1/2 dl kaurahiutaleita
1 1/2 dl sämpyläjauhoja
2-4 rkl vettä
* Nypi voi, kaurahiutaleet ja sämpyläjauhot murumaiseksi seokseksi.
* Lisää vettä vähän kerrallaan sekoittaen, kunnes taikinasta muodostuu pallo
* Painele taikina piirasvuokaan pohjalle ja reunoille (käytin irtopohjavuokaa, jonka pohjalle laitoin leivinpaperin)
* Esipaista pohjaa 225 asteessa 10 minuuttia, valmista sillä aikaa täyte
Täyte:
3 dl suppilovahveroita ja / tai kanttarelleja (käytin kuivattuja sieniä reilun desin ja liotin niitä tunnin verran vedessä ennen käyttöä)
100g kalkkunafileleikkelettä ( voi jättää pois)
1/2 sipuli
1/2 valkosipulinkynsi
(paistamiseen nokare voita sekä suolaa ja pippuria)
3 munaa
1/2 dl kermaa
2 1/2 dl turkkilaista jogurttia
Kourallinen vihreitä pakastepapuja pieneksi viipaloituna
1 pieni porkkana raastettuna
1 1/2 dl emmental- juustoraastetta
1 tl suolaa
ripaus mustapippuria
* Paloittele sipulit pieniksi. Kuullota sienet ja sipulisilput voissa paistinpannulla kunnes sipulista tulee pehmeää ja kullankeltaista, mausta suolalla ja pippurilla
* Sekoita kaikki täytteen ainekset kulhossa ja kaada esipaistetun piiraspohjan päälle.
* Paista uunin alatasolla 200 asteessa 20-30 minuuttia, kunnes pinta on kullanruskea ja hyytynyt.

1 kommentti: