perjantai 28. marraskuuta 2014

Sulaneita lumiukkoja

Nämä piparit sopivat tähän vuodenaikaan kuin nakutettu. Lunta on vähän laisesti, jos ollenkaan, ja jos sitä tulee, se melko varmasti sulaa pois.

Sulaneet lumiukot valmistuvat näin:

Tarvitset
pipareita 16 kpl
marmeladikuulia 8 kpl
pikeeriä (1 valkuainen, tippa valko- tai omenaviinietikkaa tai sitruunamehua kovettumista edistämään, 1/2 tl vaniljasokeria, noin 2,5 -3 dl tomusokeria.)(voit käyttää myös tomusokeri-vesikuorrutusta halutessasi, mutta se ei kovetu yhtä nopeasti, eikä ole yhtä kestävää kuin pikeeri)
Tummaa suklaata koristeluun noin 1/2 levyä (Panda)

Asettele marmeladikuulan puolikkaat piparien päälle hieman keskikohdasta sivulle.


Pikeeri on hyvä olla aika valuvaa, lisää tarvittaessa tippa vettä.


Laita pikeeri vahvaan muovipussiin (minigrip- pussit on hyviä), ja leikkaa pussin kulmaan reikä.
Valuta pikeeriä marmeladikuulan päältä niin että piparin päälle muodostuu läjä. Auta pursottamalla pikeerin valumisen suuntaa.Anna kuivua yön yli tai vähintään 6 tuntia ( kunnes pikeeri on niin kovaa, että piparit kestää käsittelyä kuorrutuksen rikkumatta). Sulata suklaa, ja pursota sillä lumiukolle kasvot, napit ja risukädet. Jotkut tykkäävät tehdä surullisia lumiukkoja, mutta minusta iloiset lumiukot on hauskempia. :)
2 kommenttia:

 1. Aivan verrattomia lumiukkoja! Minäkin tekisin niistä iloisennäköisiä...
  Pikeeri oli minulle uusi kuorrute. Sitruunamehu on varmaan hyödyllinen lisä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on minustakin hauska idea, ajattelin tehdä näitä opettajille ja päiväkodin tädeille jouluviemiseksi. :) Tuo viinietikkakaan ei maistu yhtään, jos joskus ei ole sitruunaa, niin sitäkin voi käyttää, auttavat tosiaankin tuota kuorrutteen kuivumista merkittävästi. Jotkut kai ajatttelee, että kun kerran lumiukko on sulanut, niin sen täytyy olla suupielet alaspäin, mutta minusta lumiukot on niin positiivisia olentoja, ettei sulaminen niitä hetkauta. :)

   Poista