torstai 23. elokuuta 2012

Suklaa- mustikkamuffinssit






Mustikkasato on tänä kesänä ollut runsas. Kun noita ihania herkkumarjoja on paljon, niistä tulee kokeiltua kaikenlaisia leipomuksia. Kolmivuotiaan pojan kanssa kokeiltiin sulkaa- mustikkamuffinsseja.
Nämä leivonnaiset kannattaa ehdottomasti jäähdyttää ennen herkuttelua. Tuoreena ja lämpimänä maku oli jotenkin omituinen, eikä ollenkaan hyvä. Ehdin jo pettyä, ettei näitä voi tarjota ollenkaan, kun maistuivat niin oudolta, mutta onneksi jäähdyttyään näistä olikin tullut tosi hyviä. Ne hupenivat tarjoilukulhosta ihan mukavaa tahtia. Itsekin söin aika monta, kuten jäljestä päin huomasin lautaselle jääneistä muffinssipapereista ;) .

Ohje on kirjasta Kuppikakut ja muffinit (book.fi)

Suklaa- mustikkamuffinssit

12 kpl jättimuffinssaja, tavallisen kokoisia tuli koko pellillinen.

220g vehnäjauhoja
4 tl leivinjauhetta
30 g tummaa kaakaojauhetta
110g sokeria
95 g tummaa suklaata rouhittuna
2,5 dl maitoa
1 muna
0,6 dl rypsiöljyä
125g mustikoita

* Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen
* sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, kaakaojauho, sokeri ja suklaamurut keskenään.
* Lisää maito, öljy, muna ja mustikat ja sekoita varovasti sen verran että ainekset juuri ja juuri sekoittuvat.
* Jaa taikina paperivuokiin (tai käytä voideltua muffinssipeltiä) ja paista noin 25 minuuttua.
* Jäähdytä kokonaan ja herkuttele!  

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti