perjantai 14. helmikuuta 2014

Talviunilta heräilyä

Hei kaikki!

Onpas kulunut pitkä aika siitä kun viimeksi kirjoittelin tänne leivontablogiin! Koitan käynnistellä blogin kirjoittelua uudelleen sairasloman jälkeen.  Uusi sly- kierros on näemmä juuri alkanut, joten siihen en enää ehdi mukaan, mutta josko toukokuussa alkavaan rinkiin sitten jo taas liittyisin.:)



Leipomisetkin on olleet aika vähäisiä viimeaikoina, mutta eilen leivottiin ystävänpäiväksi lasten kanssa herkkuja, ja huomasin itsessäni jälleen leivontakipinän heräävän.
Itsenäisyyspäivän tienoilla tein todella herkullista karpalokinuskijäädykettä sekä viikunamutakakkua, muuten olen tainnut leipoa aika lailla vanhoja tuttuja juttuja, piirakoita, sämpylöitä ja pullia...
Mutta jotain päivityksiä on siis kuitenkin tulossa.

Haasteitakin on tupsahdellut postilaatikkoon ennen joulua pari kappaletta, ja muutamia kysymyksiä. Lupaan palata niihinkin tässä kun  nyt olen ssaanut itseni jälleen kirjoitusvireeseen.

Oikein hyvää hiihtolomaviikkoa Etelä- Suomalaisille, ja kaikille muillekin pirteää helmikuuta!

Laura

sunnuntai 21. heinäkuuta 2013

sly 23, Heinäkuun paketti

perjantai-iltana myöhällä hain paketin, ja koko viikonloppu oli erittäin aiukataulutettua ohjelmaa, niin nyt vasta pääsen postauksen tekemään rauhassa. Anteeksi viivytys!
Ihanan säilöntäaiheisen paketin oli parini koonnut minulle! Mustikkametsään olisi aikomus mennä tällä viikolla, joten kaikki tavarat pääsevät varmasti pian käyttöön.


Paketissa oli:
suloinen pieni marjakori
kaunis hillopurkki
pakastuspusseja
tosi nättejä etikettejä hillopurkin tai pakastuspussin kylkeen

Iso kiitos ja halaus parilleni Kirsille Tekila's Bakerystä !!!

Nyt vähän huilaan ja jätän seuraavan sly- kierroksen väliin. :)

tiistai 18. kesäkuuta 2013

sly 23 Kesäkuun paketti saapui!

Postiauto ajoi yllättäen eilen iltapäivällä pihaan ja kuljettaja ilmoitti että "täällä olisi teille paketti, kuittaus tähän , kiitos."
Olipas hauskaa saada leivontapaketti ihan kotiovelle kesken arkisten puuhien!
Ensialkuun täytyy pyytää anteeksi ihanalta pariltani, että olen ollut laiska leipomusten suhteen; tämä kesän alku on ollut aika hässäkkää, eikä ole ollut tarmoa ryhtyä opettelemaan uusia leipomusjuttuja. Olen kyllä leiponut, mutta leipomukset ovat olleet niin varmoja, että ne on pystynyt tekemään puolella aivolla samalla kun paimennan lapsia ja ohjeistan puutarhatyöharjoittelijaa. :)
 Sekä vaahtismassaohje, että ohje sokeroituhin kukkakoristeihin huutelevat minulle kokoajan keittokirjan välistä, ja niitä aion kyllä lomalla kokeilla ihan varmasti. Samoin mansikkaviinereiden ohje näyttää varsin herkulliselta. Juhannuksesta hässäkkä viimein helpottaa, kun koko perhe päästään loman viettoon, ja toivon mukaan ehdin taas leipomaankin enemmän.

Entäs tämä uusi paketti sitten. Siellä on taas paljon uutta hauskaa kokeiltavaksi:


Paketissa oli:

- Kaunis kortti tervehdyksineen
- Koristeelliset kakut- lehti
- Push pop- kakkutikkarimuotteja iso kasa, lehdessä on niiden tekemiseen ohje. Tosi hauskan näköisiä pikkuleivoksia näistä tuleekin, nuorimmainen jo toivoi että näitä tehtäisiin jonain päivänä kesälomalla.

- lakritsinmakuisia strösseleitä Nam!
- Geisha dark- levy ( tämä päätyi äidin omaan hemmotteluhetkeen, kiitos! )
- Aivan ihanat pienet sydänpainomuotit. Luulen että näitä varten on ihan pakko hankkia joku pieni paketti jotain marsipaania, tai sitten teen sydämiä suklaasta tai vaahtismassasta.



Kiitokset ihan superihanasta paketista salaiselle ystävälleni!

Oikein hyvää juhannusta kaikille blogini lukijoille!

lauantai 18. toukokuuta 2013

Toukokuun paketti (sly23)


Sain hurjan kivan paketin, ajatuksella kootun ja koristelu- teeman mukaisen. Kyllä tämä salaisen leivontaystävän paketin saaminen on kuin joulu olisi kokoajan. Kyllä se paketti on aina avattava heti kun se saapuu, autossa postin parkkipaikalla tai sitten viimeistään heti kun paketti pääsee kotiin. Tämä paketti tulikin ihan kotiovelle toimitettuna, mikä oli ihan mahtavaa, muuten olisi mennyt paketin saanti ensiviikkoon.



Paketissa oli:
- kaunis kortti tervehdyksineen
- ohjeet vaahtokarkkimassaan, kandeerattuihin kukkiin ja mansikkaviinereihin slurps!
Vaahtokarkkimassaa olenkin joskus kauan sitten kokeillut, ja tosi hyvä että sitä tulee nyt kokeiltua uudelleen. Se olikin ainut massa kaikista kaulittavista massoista joka maistui meidän perheen jäsenille. Käyttäisin mieluusti muitakin massoja, mutta jostain syystä ne eivät makunsa puolesta kelpaa meidän joukolle. Kiitos siis ohjeesta sly:ni !!!!
- minivaahtokarkkeja
- tomusokeria
- viinerivuokia
- vaniljatankoja
- suklaatikkari

Innolla odotan että pääsen kaikkia ohjeita ja aineksia kokeilemaan!
Iso kiitos ja halaus sinulle salainen ystäväni!!! 
Kiitokseksi kuva metsämansikoista. :)



Esikoisen 9- vuotisjuhlat

 Esikoisen 9- vuotisjuhlia vietettiin jo helatorstain jälkeisenä lauantaina, mutta on pitänyt niin kovin kiirettä pihatöitä organisoidessa ynnä muussa, että meinasin melkein unohtaa päivittää leivontablogia ;).
Alakuva on otettu ilman salamaa, ja tunnelma on kuin jouluna, vaikka oli kirkas ja viileä kevätpäivä.


Tarjolla oli tyttären toivomia herkkuja, monet jo tästäkin blogista löytyviä.


Kakuksi tytär toivoi pitkästä aikaa ihan tavallista täytekakkua. Semmoista en ollutkaan tehnyt aikoihin. :)
Anoppi auttoi, ja leipoi ihanan kuohkeat kakkupohjat, ja minä sitten täyttelin toivotuilla täytteillä. Kostutus Spritellä.
1. välissä oli vadelmahillo, jonka päällä reilusti mansikkasurvosta. Hillo piti mansikkasurvoksen vähän paremmin paikoillaan, eikä se valunut kakkupohjan sisään.
2. välissä sitruunamehussa pyöriteltyjä banaaniviipaleita ( sitruuna esti tummumista, ja banaanit olivat vielä seuraavanakin päivänä vaaleita) ja vaniljalla maustettua kerma- rahkavaahtoa.
Pinnalla tavallinen kermavaahto ja vadelmia hyytelösokeriliemellä siveltynä.

Muuta makeaa edustivat hedelmäpalat, karkit, marengit, joiden ohje löytyy TÄÄLTÄ,


 ja omenavaniljakreemi- pullasarvet, joiden ohje löytyy TÄÄLTÄ,
sekä vanhat tutut ja niin herkulliset browniesit. Ohje löytyy vanhasta blogistani, mutta laitan sen nyt tähän vielä:

Browniet  
(ohjeesta tulee sopiva esim. lasagnevuokaan tms tehtynä, uunipelti on liian iso, ja brownieseista tulee liian ohuita, juhliin tein kaksinkertaisen annoksen ja paistoin sen 60x60 uunipellillä)
250g voita
240g tummaa suklaata (tällä kertaa käytin brumbergin suklaata)
4 munaa
3 1/2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
n. 50g hasselpähkinärouhetta ( jätin pois kun vieraissa allergisia)
* sulata puolet suklaasta, ja rouhi toinen puoli
* sulata voi taikinakulhossa, ja sekoita siihen suklaasula
* sekoita keskenään leivinjauhe ja vehnäjauhot erillisessä astiassa
* lisää munat yksitellen sekoittaen ja jokaisen munan jälkeen teelusikallinen jauhoja, jotta seos ei juoksetu
* Sekoita sokeri ja loput jauhot taikinaan
* Lisää pähkinärouhe ja suklaarouhe taikinaan.
* Kaada vuokaan (30cm x30cm) leivinpaperin päälle ja paista 175 asteessa noin 30-35 min. Saavat jäädä sisältä kosteiksi



Suolaisena palana oli päällystettyjä voileipiä ja lohipiirakkaa ruisperunapohjaan tehtynä. Leipinä grahanpaahtoleipä ja oiva- perunalimppu, päällä salaatti, hunajabroilerfileleikkele, oltermanni, kurkku, suolakurkku, tomaatti ja persiljatupsu. Eli siis varmuudella kaikille maistuvat päällysteet.

Tässä lohipiirakan ohje. Tästä määrästä sain kolme piirasvuoallista piirakkaa:


Lohipiirakka (ohje oma muunnelma)
Pohja:
600g pehmeää voita
3 dlperunamuussia
3 dl täysjyvävehnähiutaleita
5 dl ruisjauhoja
* Nypi voi, kaurahiutaleet ja sämpyläjauhot murumaiseksi seokseksi.
* Lisää vettä tarvittaessa muutama ruokalusikallinen vähän kerrallaan sekoittaen, kunnes taikinasta muodostuu pallo
* Painele taikina piirasvuokaan pohjalle ja reunoille (käytin irtopohjavuokaa, jonka pohjalle laitoin leivinpaperin)
* Esipaista pohjaa 225 asteessa 10 minuuttia, valmista sillä aikaa täyte
Täyte:
1 kg lämminsavulohta

2 nippua tilliä hienonnettuna
1 ruukku ruohosipulia silputtuna
9 munaa
3 dl kermaa
3 dl turkkilaista jogurttia tai kermaviiliä
3 dl maitoa
5 dl  dl juustoraastetta
1 tl jauhettua mustapippuria

* Sekoita kaikki täytteen ainekset kulhossa ja kaada esipaistetun piiraspohjan päälle.
* Paista uunin alatasolla 200 asteessa 20-30 minuuttia, kunnes pinta on kullanruskea ja hyytynyt.
 

torstai 18. huhtikuuta 2013

sly22/ huhtikuun paketti

Tunnen itseni etuoikeutetuksi ja erittäin hemmotelluksi. Sain aivan ihanan hemmottelu- teemaisen paketin!

 
Paketissa oli:
- Ihana pitkä kirje paljastuksineen
- Ohjeet brownieseihin ja suklaamousseen ( nam nam!)
- cup of love- dvd- elokuva ( Tämä on juuri sellainen elokuva, jonka katselen mielelläni, kun saan olla ihan kaikessa rauhassa sohvannurkassa jonkun herkun kanssa ;) )
- kehäkukan ja kesämalvikin siemeniä ( kevät on jo pian täällä, ja kylvöhommiin pääsee nopeammin kuin uskoisikaan) ( voitte käydä katsomassa miltä kevät puutarhassani näyttää TÄÄLLÄ. )
- aftersauna- voidetta ( ihanaa, kiitos kiitos!)
- ruokosokeria
- vaniljatanko
- marmeladia
- ihanan tuoksuista chai latte- teetä pikkupurkissa, sekä annospussilliset vanilja- ja kookosteetä
- tummaa suklaata
Ja nämä aivan hurmaavan herkulliset parini itse tekemät korut:


Itse en käytä korvakoruja, mutta ketjun päähän pääsevät nämä ihanuudet kaulaani ja ranteeseeni roikkumaan ja ehkä joku korvakorujenkin käyttäjä lähipiiristä löytyy.

Katsokaa nyt miten ihania!!


Suuren suuri kiitos ihanalle parilleni Riinalle (Mökkihöperön pöperöt- blogista) tästä kierroksesta ja ajatuksella kootuista ja todella mieluisista paketeista!


tiistai 16. huhtikuuta 2013

Voileipäkakku kalkkunasta


Mieheni pitää voileipäkakusta tavallista täytekakkua enemmän, niinpä hänen syntymäpäivilleen teen usein kakuksi voileipäkakun. :)

Tämä on mukaelma Kinuskikissan italialaisesta kinkkuvoileipäkakusta, jonka ohje löytyy täältä.
Kinkun vaihdoin saunapalvattuun kalkkunafileleikkeleeseen, metvursti on kalkkunametvurstia. Pinnalla on sekaisin valkosipulituorejuustoa ja maustamatonta jogurttia, täytteen on muuten vastaavat kuin Kinuskikissan ohjeissa, paitsi tuorejuusto olo apetit- merkkistä ja nimellä Toscana, ja piparjuuritahnan puuttuessa lisäsin toiseen täytetahnaan pienen rasiallisen ( 50g) piparjuurituorejuustoa.