lauantai 29. joulukuuta 2012

Omena-kaneli- juustokakku


Sain salaiselta leivontaystävältäni joulukuun paketissa ohjeen tähän herkkuun. Tämä kakkuoli ihanan raikkaan makuinen kaiken tuhdin jouluruuan välissä. Suosittelen muillekkin yhdistämään raikkaan omenan lempeään kaneliin juustokakun muodossa! Kiitos ohjeesta sly!


Muokkasin hieman ohjetta sen mukaan mitä tarpeita oli saatavilla. näistä tarpeista syntyi..

...Kanelinen omenatorttu

Pohja:
50g voita sulatettuna
1/2 dl omenatuoremehua
10kpl digestive- keksejä
1 tl kanelia
1 tl inkivääriä

Täyte:
6 liivatelehteä
2dl vispikermaa 
200g maustamatonta tuorejuustoa
1prk rahkaa
2 dl omenasosetta
1 1/2 tl vaniljasokeria 
1dl sokeria ( jos omenasose onsokeroitua niin vähemmän tai maun mukaan)
1 1/2 tl kanelia
1/2 dl omenatuoremehua   

Kiille:
3 dl menatuoremehua
1/2 dl omenamarmeladia
1/2 tl kanelia
3 liivatelehteä  

* Murskaa keksit, sekoita keksimurskaan voisula, mehu ja mausteet. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle ja painele keksimuruseos vuoa pohjalle.

* laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma ja sekoita kermavaahtoon kaikki muut täytteen ainekset paitsi omenamehu.
* kiehauta omenamehu, ja liota liivatelehdet siihen. kaada mehu ohuena nauhana täytteen joukkoon kokoajan sekoittaen.
* Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa yön yli.
* Valmista kiille. Liota liivakoita 10 min kylmässä vedessä. Kuumenna kattilassa mehu ja sulata siihen marmeladi. sekoita joukkoon kaneli sekä liotetut liivatelehdet. Lusikoi seos kakun päälle varovasti ja anna hyytyä vielä vähintään 4 tuntia.Ripottele valmiin kakun pinnalle kanelia.

 

3 kommenttia:

  1. Kuulostaapa ihanan herkulliselta =)

    VastaaPoista
  2. Herkullisen näköinen. Mukava, että pidit ohjeesta :)

    sly:si

    VastaaPoista
  3. Voiko ton kiilteen tehdä edellisenä päivänä kakun päälle? En ole ennen tehnyt noita kuorrutteita, enkä oikein ehtisi niitä samana päivänä ennen tarjoilua tekemään. Kokeiluversion kakusta ajattelin kyllä tehdä etukäteen, että sujuu sitten varsinaisena leipomispäivänä helpommin.

    VastaaPoista