tiistai 18. joulukuuta 2012

TO DO- lista

Sain Hannalta jokin aika sitten haasteen, jossa pitäisi kertoa 8 leivontaan tai ruuanlaittoon liittyvää juttua, joita olen suunnitellut tai haaveillut toteuttavani.

Tässä minun tämän hetken todo- listani

1. Fudge.  Omiin häihini koitin aikoinani keitellä toffeeta hääkarkeiksi, mutta sille erälle kävi hieman onnettomasti, eikä se kovettunut koskaan tarjoilukelpoiseksi toffeeksi. Tuolloin, 13 vuotta sitten, en ollut kuullutkaan sellaisesta tuotteesta kuin kondensoitu maito, saati ylipäänsä tehnyt mitään makeisia. Kinuskikarkit on aina olleet minulle arvoitus, ja tavallisesta kermasta ne eivät vaikuta onnistuvan ainakaan minun keittiössäni. - kinuskista tulee toki hyvää, mutta se sopii ennemminkin jäätelön kastikkeeksi kuin makeisrasiaan laitettavaksi. Näin joulun aikaan blogeista ja lehdistä löytyy paljon ohjeita joissa on käytetty fudgen tai kinuskipalojen tekemiseen kondensoitua maitoa, ja jotka näyttävät yksinkertaisemmilta kuin kerman keitteleminen. Saa nähdä, josko nyt olisi aika kokeilla uudelleen...

2. Raidallinen juustokakku. Minulla on monta hyvää ohjetta, mutta vielä en ole tullut kokeilleeksi. Minua houkutelee ajatus kinuski- ja puolukkaraitojen yhdistämisestä. tai kesällä mansikan, valkosuklaan ja raparperin yhdistelmä voisi olla aika lyömätön..

3. Kiivikakku. Kaupan kakkuhyllystä tarttui joskus mukaan suklaalla päällystetty sokerikakku jossa oli kiivihillosta raidat. Olisi hauskaa joskus kokeilla hilloraitoja ja suklaakuorrutusta mehevän sokerikakun kaverina. Hillo voisi ehkä olla jotain kotoisampaakin hilloa..

4. Intialainen ruoka. Meidän perheessä tykätään kovasti intialaisesta ruuasta. Olen toisinaan tehnytkin intialaistyyppistä rukaa ja onnistunut hyvinkin sinnepäin, mutta vielä on harjoiteltavaa, jotta padat ja kastikkeet saavuttavat oikeanlaisen makusyvyyden. valmiilla mausteseoksilla pääsee pitkälle, mutta jos haluaa saman oloista kuin esim. intialaisessa ravintolassa, täytyy maustamiseen käyttää muutakin kuin valmista garam masalaa tai tandoorimaustetta. Leivontaakin tämä aihealue liittyy, sillä intialaiset tekevät ihaia leipiä.

5. Toinen haikailemani ruoka-aluevaltaus on papujen, pähkinöiden ja kasvisten vielä monipuolisempi käyttö osana arkiruokaa

6. Olisi hauskaa järjestää joskus joku tapaaminen leivontabloggaajien kesken

7. Jos jostain ilmestyisi yhtäkkiä ylimääräistä aikaa, haluaisin opetella leipomaan meidän leivinuunilla kunnon juuresta tehtäviä leipiä. Minulla on Jaakko Kolmosen suomalaisesta leipäperinteestä kertova kirja odottamassa sopivaa aikaa ja hetkeä.

8. Yllämainittuun leivinuuniin liittyen haluaisin myös opetella valmistamaan ihania maukkaita pataruokia, jotka voisi laittaa aamupäivällä uuniin ja lähteä koko perheen voimin retkelle ja palata sitten  valmiin tuoksuvan padan luokse muutaman tunnin kuluttua.


En nyt jaa tätä eteenpäin kenellekkään erityisesti, ottakaa tämä tästä mukaan, mikäli innostutte pohtimaan omaa todo- listaanne. :)


1 kommentti:

  1. Mahtavia juttuja sinullakin listassa. Voisin nuo kaikki napata omalle listalleni, paitsi että leivinuunia ei ole.

    Omalta listaltani olen jopa yhden saanut tehtyä pois. Pikeerillä koristelua kokeilin tässä taannoin, oli just niin vaikeaa ku kuvittelin mutta mukavaa.

    VastaaPoista