lauantai 29. joulukuuta 2012

Glögimaustettu joulun sekahedelmäkiisseli


 Joulunalusviikolla postilaatikkoon tupsahti ihana pieni tervehdys salaiselta leivontaystävältäni:






Meidän perheesssä on tapana nauttia riisipuuroa jouluaattona lounaaksi Turun joulurauhan julistamisen jälkeen. Tein riisipuuron seuraksi kiisseliä sly:ni lähettämälla ohjeella. Keitin kiisseliä koko 5 litran kattilallisen koska ruokapöytään oli tulossa isompi joukko, ja kiisseliä olisi hyvä riittää myös joulupäivänä riisipuuron kaveriksi. Niinpä käytin koko pussillisen glögimaustetta, noin 4 l vettä, sekahedelmien puuttuessa käytin 1 pussillisen kuivattuja luumuja, 2 pkt rusinoita ja 2 pss kuivattuja aprikooseja. Hedelmät liotin yön yli glögiliemessä ja joulaattoaamuna keittelin hedelmiä kolmisen tuntia,lisäillen maun mukaan sokeria ja hieman vaniljasokeriakin. Lopuksi suurustin kiisselin noin 1 1/2 dl:lla perunajauhoja. Kiisseli sai jäähtyä ulkona lumihangessa ennen tarjoilua. Keittiössä tuoksui joululta!

 
Kiitos herkullisesta joulutervehdyksestäsi, sly:ni!



4 kommenttia:

  1. Ihana yllätys!
    Joskus olen miettinyt onko jouluista unohtunut sekahedelmäsoppa kuin eurooppalaisista pullista rusinat :D . - Lähiympäristö ei juuri pullaa vierailleen tarjoa, ettei leimautuisi huonoksi (?) emännäksi !

    VastaaPoista
  2. Mukavaa, että pidit :) Tein itsekin samalla ohjeella!

    VastaaPoista