maanantai 20. elokuuta 2012

Suklaakakkua mikrossa


Mieleeni juolahti, että jotakin olisi mukavaa tarjota, kun tytär oli tulossa kotiin ystävän luota, ja saattajat ilmoittivat että puolen tunnin päästä nähtäisiin, eivätkä viipyisi kauaa.

Muistin että olin joskus napannut Chocomumin blogista ohjeen mikrossa tehtävästä suklaakakusta. Olin sitä jo aiemmin kokeillutkin, ja muistelin että se valmistui tuota pikaa.

Valmistamiseen meni ehkä paistamisineen päivineen kokonaista kuusi minuuttia, ja vielä oli vieraiden saapumiseen siinä vaiheessa aikaa kymmenisen minuuttia, niin kakku sai sopivasti vielä jäähtyä vähän.

Tarjosin sen suoraan uunivuoasta kohokkaan tapaan lämpimänä tuoreiden mustikoiden ja vaniljakastikkeen kanssa, eikä se ollut yhtään hullumpaa. Kuvaakaan en ehtinyt saamaan kuin tyhjentyneestä uunivuoasta, mutta eiköhän se kerro kaiken oleellisen; kakku maistui kaikille. Annoksesta riitti kolmelle lapselle ja kolmelle aikuiselle sopivasti, annos kannattaa tehdä suurempana, jos muutkin kuin innokkaimmat lapset haluavat santsata. ;)

 Voin suositella tätä, jos aikaa on tosi vähän, ja jotakin herkkua olisi pikaisesti saatava kahvipöytään. :)

Suklaakakku mikrossa
100 g voita
2 munaa
1 dl sokeria
0,9 dl vehnäjauhoja
0,5 dl tummaa kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
- Sulata ja jäähdytä voi.
- Sipaise mikron kestävän kulhon reunoihin öljyä. Sekoita munat ja sokeri kulhossa, jossa aiot kakun kypsentää.
- Lisää voisula ja keskenään sekoitetut kuivat aineet.
- paista kakkua 2,5-3 minuuttia täydellä teholla (800W) Meidän mikron tehot loppui 750W:n, joten paistoin nelisen minuuttia.
Kakku nousee reilusti paistamisen aikana! Kakku on hyvää mehevänä, ja  saa jäädä keskeltä kosteaksi.
- Kakun voi kumota kun se on täysin jäähtynyt, tai sitten tarjota suoraan kulhosta.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti