maanantai 20. elokuuta 2012

Sly20 kierroksen inventaari osa 1.

Salaisen leivontaystävän 20 kierroksen emolla on loistava idea; kannustaa rinkiläisiä inventoimaan keittiötään, ja näin helpottaa salaisia ystäviä paketin kokoamisessa.


Oman inventaarion aloitan astioista. Keräsin aikoinaan Arabian 24h vihreää astiastoa. Sen valmistaminen on valitettavasti lopetettu, mutta astioita ehti onneksi kertymään ihan mukavasti sitä ennen. Myöhemmin olen joskus löytänyt astioita myös kirpputoreilta.

Oli sitten pienet tai isot juhlat, pöytään katetaan siis 24h astiasto. Siihen kuuluu ruokalautaset ja kulhot, tarjoilukulho- ja lautanen sekä tee/kahvikupit leipälautasineen.

Lasikokoelmaan kuuluu sinisen ja vihreän sävyiset Iittalan Kartio- ja Verna-lasit. Kartioita on kaappiin kerääntynyt iso joukko, kutakin väriä on keskimäärin neljä kappaletta, ja aina joskus myymälöistä tarttuu mukaan uusia sinisen tai vihreän sävyisiä laseja... Verna- laseja on sinisiä ja vaalean vihreitä.


Joskus iltateelle rakkaille ihmisille katetaan Aslak- ja Ruska- sarjojen teeastiat. Molemmat ovat samanmallisia ja sopivat smaan kattaukseen. Asiat ovat häälahjaksi ja perinnöksi saatuja.


Juhlakattauksiin päätyvät myös ihanat perintöastiat, Arabian sokerikko vanha kristallimalja sekä hopeiset ottimet.
Ruokailuvälineet ovat niitä ihan tavallisia Savonioita. :)


2 kommenttia:

  1. Paljon löytyy kaikenlaista astiaa :) Nuo Iittalan lasit on tosi hyviä :) itse käytän tuota matalaa mallia monesti sokerikakkupohjan ainesten mittana :D

    VastaaPoista
  2. Tuo 24h astiasto on kyllä hyvä ja kestävä sarja. Löytyy myös omasta kaapista :)

    VastaaPoista