sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Karpalo- kinuskisemifredddo


Tätä herkkua syötiin serkkukekkereissä itsenäisyyspäivän tienoilla. Kaverina oli Suklaa-viikunakakkua. Ohje on Kotivinkin JOULUHERKUT lehdestä vuodelta 2013. Tein tämän jäätymään pakastimeen jo edellisenä päivänä, mutta se oli silti helppo leikata paloiksi glukoosisiirapin ansiosta. Helppoa ja niin herkullista että! Suosittelen! Tätä ohjetta olen ajatellut soveltaa muihinkin jäädykkeisiin. Vaikka mustaherukasta tai vadelmista voisi tulla herkkua.

Karpalo- kinuskisemifreddo

5 dl pakastekarpaloita (( laitoin puolet puolukka ja puolet karpaloa)
1 dl sokeria
2 munaa
3/4 dl glukoosisiirappiia
2 dl kuohukermaa
1/4 dl sokeria
1 dl kinuskikastiketta

(Koristeluun jäisiä karpaloita ja kinuskikastiketta)

* Sulata karpalot, säästä muutama kokonainnen marja koristeluun. Soseuta marjat sauvasekoittimella, mausta sose sokerilla.  
* Erottele kananmunien valkuaiset ja keltuaiset erikseen. Vatkaa vvalkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vatkaa toisessa kuhossa keltuaiset ja glugoosisiirappi vaahdoksi. 
* Vaahdota kolmannessa kulhossa kerma ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi
* Yhdistä kermavaahto ja keltuaisvaahto. Lisää lopuksi valkuaisvaahto kevyesti nostellen joukkoon.
* Kaada puolet seoksesta kahvikakkuvuokaan ( tai jos tahdot pyöritellä massasta jäätelökauhalla palloja, valitse jokin laakeampii astia, esim lasagnevuoka). Kaada päälle puolet karpalososeesta ja puolet kinuskikastikkeesta. Kaada sitten loput vaahtoseoksesta ja sen päälle loput karpalososeesta ja kinuskikastikkeesta. Upota veitsi masssaaan ja tee muutama kahdeksikko tai pyöräytys marmorikuvion aikaan saamiseksi.
* Peitä vuoka kelmulla, ja laita pakastimeen. Semifreddo on valmista neljässä tunnissa, mutta tämän voi tehdä valmiiksi pakastimeen jo edellisenä päivänä, jolloin siitä tulee enemmän jäädykemäistä, mutta silti mukavan pehmoista leikattavaksi. Pyörittele massasta jäätelökauhalla palloja, tai kumoa kakkuvuoasta leikkuulaudalle ja leikkaa sopiviksi paloiksi.  Koristele kokonaisilla karpaloilla ja kinuskikastikkeella.

1 kommentti:

  1. Jee! Tännekin oot palannut! Nyt oon nähnyt kaks kuukautta niitä viikunoita joka kaupan hevi-osastolla, kun sillon itsenäisyyspäivän tienoolla ei löytynyt. Pitää siis seuraava viikunakakku suunnitella satokaudeksi alkuvuoteen! Leivontaintoa sinne jatkossakin! <3

    VastaaPoista