keskiviikko 3. huhtikuuta 2013

Pullapäiviä


Nykyisin äiti pääsee helpolla kun on pullien leivontapäivä ;). Meidän lapset nimittäin leipovat oikein mielellään lähes koko litran pullataikinan, varsinkin kun tammikuun sly- paketista tuli idea pullasarvien tekoon. Pullasarvet ovat parasta mitä lapset saattavat kuvitella, on hauskaa piilottaa pullan sisään jotakin herkkua ja rullata pullat sarviksi. Itse pääsen helpolla, kun ei tarvitse kuin avustaa ;).

Pullasarvia tehtiin lasten kanssa tammikuussa, ja nyt jälleen ennen pääsiäistä, kun nykyiseltä sly- parilta tuli niihin ajatus ja maaliskuun paketista kuivahiivaa. :)


Minna Minttumaan leipomuksista lähetti tammikuun paketissa myös omenatäytteen ohjeen, ja sitä sitten kokeiltiin ja vähän vielä lisättiin omenapaloja joukkoon. Herkkua!

Omena- rahkatäyte

125g rahkaa
50g pehmeää voita
50g sokeria
50g vaniljakreemijauhetta ( tai vaniljakastikejauhetta)
2 dl omenasosetta
1 tl kanelia


Osaan pullasarvista laitoimme vanhan tutun dallaspulla- täytteen mustikoitten kera. Nam!

Dallaspulla- täyte
100g pehmeää, lähes sulaa voita
1 pss vaniljakastikeaineksia
1/2 dl sokeria
200g rahkaa
1 tl vaniljasokeria
1 muna


Kun lapset väsyivät rullaamaan, täytin lopulla taikinalla muffinssipellin kolot, ja täytin ne dallas- pullatäytteellä, mustikoilla ja vadelmahillolla. Tuloksena oli muhkeita rahkamuffinssipullia.
1 kommentti:

  1. Mä en ole jotenkin näin syvällisesti tätä sun leivontablogia tutkaillut, vain silloin tällöin ja pinnallisesti kun oon enemmän paratiisin palasiin paneutunut. Täällä on ihan tosi kivat nää sun jutut ja kuvat ja tääkin kyseinen resepti menee seuraavassa kuorotapaamisessa kyllä testiin!! Kiitos sisko! <3

    VastaaPoista