maanantai 17. syyskuuta 2012

Omenakiisseli


Sunnuntain päivällisvieraille tein jälkiruukasi omenakiisseliä ison kattilallisen. Elokuun Sly- paketin kanelitangoista ja aidosta vaniljasokerista tuli kiisseliin ihana maku.

Omenakiisseli

10-15 kotimaista omenaa kuorineen raastettuna
2 l vettä
3 kanelitankoa
1 rkl vaniljasokeria
2 (tai maun mukaan) sokeria
4 rkl perunajauhoja + 1 dl kylmää vettä

* Kuumenna vesi kiehuvaksi. Lisää omenaraaste, sokeri, vaniljasokeri ja kanelitangot. Keitä kunnes omenaraaste on täysin pehmennyt. Halutessasi voit puristaa joukkoon puolikkaan sitruunan mehun, jolloin omenaraaste ei tummu.
* Sekoita perunajauho vesitilkkaan ja kaada ohuena nauhana kiisseliin kokoajan vispilällä vispaten. Anna kiisselin pulpahtaa kerran ja ota pois liedeltä. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa sokeria. Jäähdytä huoneenlämmössä, anna kanelitankojen olla joukossa tarjoiluun asti makua antamassa.

 

2 kommenttia:

  1. Varmasti ihanaa kiisseliä, nam! Täytyy laittaa ohje korvan taakse... :)

    VastaaPoista