sunnuntai 7. joulukuuta 2014

Glögi- juustokakku



Äidin synttäreille tein glögi- juustokakkua. Alkuperäinen ohje löytyy TÄÄLTÄ, muokkasin sitä vähän niin että vaihdoin appelsiinin mandariiniin ja kardemumman inkivääriin, sekä tein täytteestä tupla-annoksen.


Pohja:
150 g piparkakkuja
75 g voita

Täyte:
8 liivatelehteä
4 dl vispikermaa
2 ras (a´175g)  maustamatonta tuorejuustoa
2 dl tomusokeria
1 tl kanelia
1/2 tl inkivääriä
2 mandariinin raastettu kuori
6 rkl mandariininmehua
Kiille:
4 liivatelehteä
1 dl vettä
3 dl glögitiivistettä
  • 1. Murskaa piparkakut. Sulata rasva ja sekoita piparimurujen kanssa. Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjan ja reunojen väliin. Painele keksiseos vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi. Nosta vuoka jääkaappiin.
  • 2. Upota liivatteet runsaaseen, kylmään veteen ja anna liota vähintään 10 minuuttia. Vaahdota kerma. Sekoita tuorejuuston joukkoon tomusokeri, mausteet ja appelsiinin raastettu kuori. Nostele kermavaahto juustoseoksen joukkoon. Kuumenna appelsiininmehu. Liuota hyvin puristetut liivatteet mehuun. Kaada liivateseos hieman jäähtyneenä täytteen joukkoon samalla hyvin sekoittaen. Levitä täyte piparipohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia.
  • 3. Liota kiillettä varten liivatteita noin 10 minuuttia kylmässä vedessä. Kiehauta vesi kattilassa. Liuota hyvin puristetut liivatteet veteen. Kaada liivateseos ohuena nauhana glögitiivisteen joukkoon samalla sekoittaen. Anna seoksen jäähtyä hetken aikaa jääkaapissa välillä sekoittaen. Seoksen on oltava mahdollisimman kylmää, muttei vielä hyytynyttä, ennen kakun päälle lisäämistä. (Jos kiille alkaa hyytyä, voit kuumentaa sitä hieman, jotta se muuttuu uudelleen juoksevaksi.) Lusikoi mehuseosta puoliksi hyytyneen kakun päälle erittäin varovasti, jotta juustotäyte ei sekoitu. Hyydytä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli. Koristele glögijuustokakku haluamallasi tavalla.
  • Huom! Käytä kiilteeseen glögitiivistettä, ei glögijuomaa. Tällöin kiilteen väri ja maku ovat vahvemmat.

                                                                                                                                       

1 kommentti:

  1. Onpa kaunis kakku, ja aineksista päätellen todella herkullinen! :)

    VastaaPoista