sunnuntai 13. heinäkuuta 2014

Hunajaiset marja-jogurttijäätelöt



Sain kesäkuun paketissa vaikka minkälaisia ihania jätskiohjeita kokeiltavaksi. Helteiseen päivään kuuluu lapset jotka säntäävät pihalta sisälle hihkumaan että "HIRMU kuuma, saako jäätelöö?" Jokaiseen hihkumiseen ei parane jäätelöä antaa, muuten menee lasten ruokavalio ja vanhempien kukkaro ihan retuperälle.. ;)
Näitä herkkuja voi kuitenkin antaa surutta; Ne ovat helppoja, edullisia ja maistuvia ja kaiken kukkuraksi terveellisiä- lisäaineita kokonaista nolla kappaletta. Ohjeen mukaan tulisi jäätelöitä 12 kappaletta, mutta tein parini lähettämiin pikkuisiin snapsilaseihin, niin niitä tuli varmasti parikymmentä. Snapsilasit on ihan passelin kokoisia hellepäivän pikkuvälipaloiksi jäädytettävien herkkujen jäädytykseen.

Kiitos ohjeesta sly!!



HUNAJAISET MARJA- JOGURTTIJÄÄTELÖT

5 dl tuoreita tai sulatettuja pakastemarjoja (laitoin kolme persikkaa ja pari desiä tuoreita mansikoita)
3 tl sokeria
2,5 dl kreikkalaista jogurttia (laitoin 2,8dl maustamatonta ab- jogurttia, koska turkkilaista jogurttia ei ollut vähälaktoosisena, ja koska ab- jogurtti oli sen verran löysää jo valmiiksi, jätin kerman pois)
3 tl kuohukermaa
4 tl juoksevaa hunajaa
puisia jäätelötikkuja ja jätskimuotteja

* sekoita kulhossa marjat ja sokeri, soseuta seos
* sekoita toisessa kulhossa jogurtti, hunaja (ja kerma)
* Lusikoi muotteihin 2 rkl marjaseosta, anna jäätyä reilu puoli tuntia, lusikoi sitten päälle jogurttiseosta, pakasta jälleen hetki. Jatka näin vuorotellen kunnes ainekset loppuvat.
*Ennen kuin laitat viiimeisen kerroksen jälkeen muotit pakastumaan, pistä jäätelötikut paikoilleen.
* Pakasta yön yli


4 kommenttia:

  1. Mukava, että olet testaillut reseptiä. Miekii taidan, kun tuli jostain kumman syystä itsellekin ostettua samalla noita snapsilaseja :D

    VastaaPoista
  2. Nämä vaikuttavat tosi hyviltä ja ihanilta helle herkuilta =)

    VastaaPoista
  3. Mainio idea !
    Viisi pientä maistuu ehdottomasti paremmalle, kuin yksi iso Ü !

    VastaaPoista
  4. Herkullisen näköisiä. Hyvältä kuulostaa tuo ohje.

    VastaaPoista