keskiviikko 16. tammikuuta 2013

Päärynä- inkiväärijuustokakku

( Uusia kuvia ei saa ladattua, niin täytyy päivittää vanhoja tekeleitä ;) )
Tässä yksi uunissa valmistettavista juustokakkusuosikeistani. Tein tätä serkkujoukolle jo joulukuun alussa, mutta koska lähetin ohjeen myös sly- parilleni, enkä halunnut paljastua ennen aikojani, laitan tämän esille vasta nyt kun olen jo paljastunut :D .

Päärynä- inkiväärijuustokakku

Valmista kakku päivää ennen kuin aiot tarjota sitä

Pohja:
250g makeita keksejä ( käytin joulupipareita)
2 tl jauhettua inkivääriä ( tai alkuperäisessä ohjeessa 2rkl, itsestä määrä tuntui suurelta, jos käytät muita kuinjoulupipareita, voi inkiväärinmääräksi sopia reilumpikin määrä kuin mitä minä laitoin.) 
100g voita sulatettuna

Täyte:
3-4 kiinteää päärynää
250g sokeria
2 rkl sitruunamehua
500 g tuorejuustoa
2 munaa
2 tl jauhettua inkivääriä
300g smetanaa

* Voitele irtopohjavuoka. vuoraa pohja leivinpaperilla. 
* Jauha keksit, sekoita joukkoon inkivääri ja voisula. Sekoita hyvin. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Laita pohja kovettumaan jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
* Kuumenna uuni 150 asteeseen
Tee täyte:
* Kuori päärynät, poista siemet ja leikkaa hedelmät ohuiksi viipaleiksi. Laita kattilaan päärynät, puolet ohjeen sokerista, sitruunamehu, sekä 3 3/4 dl vettä. Kuumenna seos kiehuvaksi, vähennä sitten lämpöä ja anna kiehua hiljalleen kunnes päärynät ovat pehmenneet muttei hajonneet. Siivilöi päärynät ja anna jäähtyä.
* Vatkaa tuorejuusto ja sokeri vaahdoksi, sekoita joukkoon, munat, inkivääri ja smetana.
* Levitä päärynät keksimurupohjan päälle, kaada täyte päälle ja paista 1 tunti tai kunnes kakku on hyytynyt. Sammuta sitten uuni, ja avaa uuninluukku raolleen ja anna kakun jäähtyä uunissa hissukseen huoneenlämpöiseksi. 
* Kun kakku on jäähtynyt huoneenlämpöiseksi, laita se sitten jääkaappiin seuraavaan päivään. ( hidas jäähdyttäminen ehkäisee kakun halkeamista.
* Koristele kakku halutessasi esim. kermavaahdolla. 



Serkkukekkereiden glögitarjoiluihin kakku sai päälleen daim- rouhetta.


4 kommenttia:

  1. Tämä on niin hyvää -olen tehnyt tätä tämän kierroksen aikana kaksi kertaa ja joka kerta se menee viimeistä palasta myöten -eli Meidän keittiö kiittää tästä sly-reseptistä :) Ja ne vinkit mitä annoit juustokakun halkeamisen estämiseksi toimii hienosti :) -itse en ole vielä ehtinyt postaamaan näitä joulun herkkuja.. Toisen kerran laitoin piparitaikinaa pohjalle -maku sointui ihan hyvin!

    VastaaPoista
  2. Herkulta vaikuttaa - päärynä on hyvä makupari inkiväärille!

    VastaaPoista
  3. Vaikuttaa tosi hyvältä juustokakulta! Tämän reseptin laitan ehdottomasti itselleni muistiin :)

    VastaaPoista
  4. Ihanaa ja makoisaa Ystävänpäivää!

    VastaaPoista